Dundertåget ångar på med ny besättning!

08.06.12

DSC_0030mini
Dundertåget är ett band som leds av Robert ”Strängen” Dahlqvist från The Hellacopters, bandet hette från början Thunder Express och låtarna var på då engelska. Efter två plattor med Thunder Express så blev det Dundertåget och låtarna är nu på svenska, riktigt coolt och bra. Det osar mycket gammal svensk progg över Dundertåget och även där har två plattor gjorts och det är så jävla grymt bra. I år verkar det som att bandet har legat lite lågt och dom har bara gjort två gigs hittills. Ett var i Söderhamn på CH Steak House förra helgen och tre dagar senare på Gröna Lund i Stockholm. Strängen är den enda som är kvar sen tidigare uppsättning och nu har bandet sju medlemmar istället för fyra som tidigare.

Bandet består idag av:
Robert ” Strängen” Dahlqvist – Gitarr och Sång
Stevie Klasson – Gitarr
Martin Tronsson – Bas
Henrik Wind – Gitarr och Keyboard
Ricard ”Huxflux” Nettermalm – Trummor
Tammy Karlsson – Percussion och Kör
Petronella Nettermalm – Kör
DSC_0020mini

Nu ska bandet ta en liten paus igen och skriva nytt material till en ny skiva och det kommer kanske att bli några få klubbspelningar i höst, vi för se! Jag väntar med spänning på en ny platta med Dundertåget.
Och jag kommer garanterat att gå på fler konserter med Strängen och Co!
Jag och min kompis Magnus Eriksson var på spelningen i Söderhamn och vi kan bara säga att den var jävligt bra, Magnus var även på Gröna Lunds spelningen och han säger att det var fan minst ett strå vassare. Så det är bara att inse att Dundertåget ska man inte underskatta!

Bilder från Söderhamns spelningen!

Take Care!
/Hasse Spennare

 

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply