Why återförenades!

12.27.09

P1020109-2
Igår kväll var jag på Kulturens Hus fd. Folkets Hus i Söderhamn och kollade in 60-tals bandet Why. Why var ett band från Söderhamn som fanns mellan 1965-1969, dom gjorde en singel och spelade förband till en massa engelska band som var i Sverige och spelade på den tiden. Jag var bara fem år när bandet slutade så jag har inga minnen från dem. Men tre av de fem medlemarna har jag en del koll på. Christer Jansson, Hempo Hildén och Kaj Söderström är tre herrar som har pysslat med musik hela sitt liv, medans Sven-Åke Eriksson och Tommy Söderström var två helt okända personer för mig. Jag tror inte nån av dem har spelat på mycket länge men den här kvällen var återföreningen ett faktum. Stämmningen i lokalen var grym när bandet intog scenen och fyrade av låter med bl.a The Kinks, The Who, The Spencer Davies Group, Rolling Stones och naturligtvis sina egna låtar Lily Of The Valley och Greedy Girl från deras singel som släpptes på 60-talet. Det var jävligt roligt, grymt och bra. Jag kom på mig fler gånger att jag bara stod och flinade och mådde bra.  Jag träffade mycket folk man inte ser så ofta ute på krogen i Söderhamn en vanlig helg och jag träffade en herre vid namn Roland Apelgren som hade Why´s singel och lovade att maila den till mig i Mp3 format och mycket riktigt, nu har jag fått den med omslag och allt. Tack för det Roland! Det var kul att höra den och det är kul att ha den kvar.
P1020098-2
Kulturens Hus var fullsatt och det var trevligt med alla dessa människor som verkligen verkade gilla det dom såg och hörde, nämligen Why!
Hoppas det blir fler gånger och till er som inte var där kan jag bara säga, ni missade verkligen nåt häftigt. Missa inte nästa gång, om det blir nån!

Rock`n`Roll!!!!!!
/Spennare

Tags: , , , , , ,

2 Responses to “Why återförenades!”

  1. hempo says on :

    cool hasse.Vi får se om det blir en ny spelning till jul….mvh…hempo

  2. hempo says on :

    god jul på förhand…mvh…hempo

Leave a Reply